هنوز چند روزی از انتقال مالکوم از تیم بارسلونا به تیم زنیت نگذشته است و انتظار می رفت که خرید این بازیکن با استقبال خوبی در بین هواداران زنیت مواجه شود که در جریان بازی دیشب این تیم در برابر کراسنودار هواداران به این بازیکن اهانت های نژاد پرستانه کردند و این کار با واکنش های زیادی در فضای مجازی رو به رو شد.
پیش بینی بازی های ورزشی در بتکارت
داستان ادامه دار توهین های نژاد پرستانه این بار برای مالکوم در تیم زنیت
این بازیکن چند روز پیش با مبلغ ۴۰ میلیون یورو از بارسلونا به زنیت پیوست و به نظر میرسد هواداران از این انتقال راضی نیستند چرا که ماجرا از این قرار است که شب گذشته در بازی زنیت مقابل کراسنودار برخی تماشاگران یک بنر عجیب را در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود که:
ما بازیکن سیاه پوست نمیخواهیم، ما نژاد پرست نیستیم اما قانون باشگاه ما اجازه حضور بازیکن سیاه پوست، آمریکای لاتین و استرالیا را نمی دهد.
البته همان طور که مشخص است و به قول هواداران گفته شد آن ها این کار خود را نژاد پرستی نمیدانند و فقط در حال گفتن حقایق از سوی قانون باشگاه خود هستند ولی کاملا مشهود است که این رفتار آن ها صرفا جنبه نژاد پرستی داشته و در همین ابتدا به نوعی نشان گر این بوده است که آن ها شمشیر را از رو بسته اند. هر چند باشگاه زنیت بعد از این اتفاق متنی را منتشر کرد و در آن نوشت:
این نظر فقط برای عده ی خاصی تماشاگرنما بوده و نظر هواداران واقعی تیم زنیت این نیست؛ چرا که ۵۰۰۰۰ هزار نفر او را در هنگام ورود به زمین تشویق میکنند و فقط چندین نفر این بنر را در دست دارند که بیانگر این است که به دنبال به هم ریختن اوضاع هستند.
ولی به نظر میرسد این متن کافی نیست و در صورتی که این قضیه ادامه دار باشد مالکوم به ناچار باید زنیت را ترک کند و یا باشگاه بالاجبار او را در زمستان به فروش برساند.این در حالی است که زنیت در سال های گذشته نیز بازیکنانی نظیر هالک، ویتسل، باریوس، هرنانی و روندون را در ترکیب خود داشته و مشکلاتی ایجاد نشده است.
بر طبق آمار اعلام شده گزارشات مربوط به نژاد پرستی حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است و رفتار تبعیض آمیز نیز همانند اتفاقی که برای محمد صلاح افتاد که در ادامه به آن اشاره ای خواهیم داشت ۳۲ درصد بیشتر شده است. بد نیست در همین راستا بدانید که سازمان کیک ایت اوت که یک سازمان در خصوص برابری حقوق بشر و همگانی است در فصل گذشته فوتبال حدود ۴۴۲ مورد را در خصوص نژاد پرستی و رفتار تبعیض آمیز ثبت کرده که این آمار در فصل قبل ۳۲۰ مورد بوده است و همان طور که مشاهده می کنید این مورد بیشتر شده است.
این اولین بار نیست که هواداران یک تیم داستان نژاد پرستی را همانند مالکوم مطرح می کنند و باعث توهین به این بازیکنان می شوند. پیش از این اتفاق برای بازیکنانی نظیر محمد صلاح، ماریو بالوتلی، دنی رز،دنی آلوز، مویزه کین،ساموئل اتوئو و چند تن دیگر ان قضیه تکرار شده بود.
بازیکنان و سرمربی های تیم های مختلف از جمله رحیم استرلینگ، پپ گواردیولا، مائوریسیو پوچتینو و …. نیز بارها حمایت خود را در خصوص مبارزه با نژاد پرستی اعلام کردند و از فیفا و یوفا خواستهاند تا محرومیتهایی برای خاطیان در نظر گرفته شود. آنها به صراحت اعلام کرده اند که در چارچوب زمین فوتبال فقط باید این مستطیل سبز در نظر گرفته شود، جدا از هر رنگ و نژادی و جدا از هر نتیجه ای که رقم بخورد، هواداران باید فقط در راستای حمایت از تیم خود عمل کنند. چندین سال قبل در اسپانیا هواداران ساراگوسا به ساموئل اتوئو ستاره بازیکن تیم بارسلونا توهین های نژاد پرستانه شدیدی را کردند که این قضیه منجر به این شد که او زمین بازی را ترک کند یا توهین هواداران ویارئال به دنی آلوز در جریان بازی با بارسا در ورزشگاه ال مادریگال که با واکنش جالب دنی آلوز رو به رو شد و او واکشی متفاوت را نسبت به بقیه به این قضیه نشان داد. او موزی که برایش پرتاب شده بود را پوست کند و در مقابل کسانی که به او توهین کرده بودند، خورد تا عنوان کند این مسئله برایش ارزشی ندارد.
این اتفاق در ایتالیا و انگلیس، اسپانیاو دیگر کشورها نیز دیده می شود نظیر اتفاقی که برای مویزه کین مهاجم یوونتوس در بازی برابر کالیاری چند ماه قبل افتاد و او به شدت مورد توهین نژادپرستانه هواداران قرار گرفت و یا در فروردین ماه امسال در پراگ هواداران چلسی محمد صلاح بازیکن مصری تیم لیورپول را به خاطر مسلمان بودنش، تروریست و یا بمب گذار خواندند و شعار هایی علیه او سر دادند. به دلیل این افزایش ها برخی از فوتبال دوستان معتقد هستند که باید در راستای مبارزه با این قضیه فیفا و یوفا قانونی را تصویب کنند تا از این قبیل مشکلات در ورزشگاه کمتر پیش بیاید و در صورت بروز و یا توهین تیم ها و یا اشخاص خاطی با جریمه های سنگینی مواجه شوند.