جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۰۳
سال ۲۰۰۳، سال اوج بیماری سارس در کشور چین بود و به همین دلیل، فیفا در فاصله ۴ ماه تا آغاز رقابت های جام جهانی فوتبال زنان، میزبانی را به کشور آمریکا واگذار کرد و در عوض، چین به عنوان میزبان دوره بعدی در سال ۲۰۰۷ تعیین گردید. انتخاب آمریکا برای میزبانی کار دشواری نبود، زیرا این کشور در دوره قبلی رقابت ها در سال ۱۹۹۹، به خوبی توانایی های خود را برای برگزاری چنین مسابقاتی نشان داده بود. به خاطر زمان کمی که به آغاز این رقابت ها مانده بود، تنها ۶ ورزشگاه برای مسابقات در نظر گرفته شد.
پیشبینی مسابقات جام جهانی زنان در سایت بتکارت
مسابقات آغاز شد و میزبان مطابق انتظار موفق شد هر سه بازی مرحله گروهی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته و به همراه سوئد از گروه اول رقابت ها به دور بعدی راه یابد. برزیل و نروژ از گروه دوم صعود کردند؛ در این گروه برزیل در مقابل فرانسه ای که برای اولین بار در این رقابت ها حاضر شده بود، متوقف شد و نروژ نیز مقابل کره جنوبی، دیگر تیمی که برای اولین بار در جام جهانی زنان حضور یافته بود با نتیجه پر گل ۷-۱ پیروز شد.
در گروه سوم آلمان که تیم قدرتمندی را روانه مسابقات کرده بود به راحتی از این گروه صعود کرد. آن ها در مقابل آرژانتین با نتیجه ۶-۱ پیروز شدند و خود آرژانتین نیز با ۶ گل مقابل ژاپن به برتری رسیده بود. در گروه چهارم، چین که میزبانی مسابقات را از دست داده بود به عنوان صدرنشین به مرحله یک چهارم رسید و روسیه نیز به عنوان تیم دوم به جمع ۸ تیم برتر رقابت ها اضافه شد.
ستارگان نوظهور فوتبال زنان در این مرحله خود را بیش از پیش به جهانیان نشان دادند. ابی وامباک، ستاره جوان ایالات متحده تک گل کشورش را مقابل نروژ به ثمر رساند تا میزبان به جمع ۴ تیم پایانی راه یابد. مارتا، ستاره برزیلی فوتبال زنان نیز در مرحله یک چهارم نهایی مقابل سوئد موفق به گلزنی شد اما تیمش در نهایت با شکست در این دیدار، از دور رقابت ها کنار رفت. کانادا نیز موفق شد چین را از گردونه رقابت ها حذف کند. اما بهترین دیدار این مرحله، تقابل آلمان و روسیه بود که آلمانی ها موفق شدند با نتیجه پر گل ۷-۱ به پیروزی دست یافته و خود را به عنوان جدی ترین شانس قهرمانی در این رقابت ها معرفی کنند.
در مرحله نیمه نهایی سوئد با نتیجه ۲-۱ مقابل کانادا پیروز شده و اولین فینالیست رقابت ها مشخص شد. اما همه نگاه ها به بازی آمریکا و آلمان معطوف شده بود، یعنی دو شانس اول قهرمانی در این تورنمنت. امیدهای میزبان برای دفاع از عنوان قهرمانی با ۳ گلی که از آلمان دریافت کرد رنگ باخت، هر چند که این تیم در دقایق پایانی بازی ۲ بار درازه ژرمن ها را گشود، اما در نهایت این اروپایی ها بودند که فینال رقابت های سال ۲۰۰۳ را برگزار می کردند. آمریکا در دیدار رده بندی با نتیجه ۳-۱ مقابل کانادا به برتری رسید و عنوان سوم را به خود اختصاص داد.
در فینال تمام اروپایی این رقابت ها، هانا لیونبرگ موفق شد با گلزنی در لحظات پایانی نیمه اول، سوئد را از حریف پیش اندازد. اما مارن مینرت موفق شد یک دقیقه پس از آغاز نیمه دوم کار را به تساوی بکشاند. بازی در وقت معمول با همین نتیجه پایان یافت و دو تیم در وقت های اضافه رقابت خود را ادامه دادند. یکی از آخرین گل های طلایی تاریخ فوتبال در این دیدار و توسط نیا کونزر وارد دروازه سوئد شد تا آلمان برای اولین بار به مقام قهرمانی جام جهانی زنان دست یابد. برترین گلزن و برترین بازیکن این رقابت ها نیز بریجت پرینتس از آلمان بود که موفق شد در این بازی ها ۷ گل به ثمر برساند.
جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۰۷؛ آلمان و دفاع از عنوان قهرمانی
اگر از جام جهانی زنان در سال ۱۹۹۹ به عنوان یکی از برترین تورنمنت های تاریخ فوتبال زنان یاد می شود، در رقابت های ۲۰۰۷ شاهد حضور تیمی بودیم که به عقیده بسیاری از کارشناسان، بهترین تیمی بوده است که در این رشته فعالیت کرده است. در کشور چین آلمان در کنار آمریکا به عنوان یکی از قهرمانان دوره های گذشته رقابت ها حاضر شد و در نهایت نیز توانست به عنوان اولین و آخرین تیم تا به امروز، از عنوان قهرمانی خود دفاع کند.
مدافع عنوان قهرمانی، رقابت ها را طوفانی آغاز کرد و موفق شد در دیدار افتتاحیه بازی ها با نتیجه تحقیر آمیز ۱۱-۰ مقابل آرژانتین به برتری دست یابد. این پر گل ترین دیدار تاریخ جام جهانی فوتبال زنان محسوب می شود. در این دیدار، پرینتس و زاندرا اسمیزک هر یک ۳ بار موفق به گشودن دروازه آرژانتین شدند. آرژانتین در ادامه نیز با نتیجه ۶-۱ مغلوب انگلستانی شد که به همراه آلمان از این گروه، به دور حذفی رقابت ها راه یافت. برزیل نیز در مرحله گروهی درخشان ظاهر شد و در جریان ۳ پیروزی خود در مرحله گروهی، ۱۰ بار موفق به گلزنی شد و گلی نیز دریافت نکرد. آن ها حتی در مقابل چین نیز با نتیجه۴-۰ پیروز شدند، اما چین نیز در نهایت به دور بعدی بازی ها راه یافت.
در دو گروه دیگر نتایج عجیب و جالبی حاصل شد. کره شمالی در اولین بازی خود آمریکا را با نتیجه ۲-۲ متوقف کرد و حتی با وجود شکست در آخرین دیدار خود در مرحله گروهی نیز موفق شد تنها به دلیل تفاضل گل کمتر به عنوان تیم دوم گروه به دور بعدی رقابت ها راه یابد. در گروه سوم، استرالیایی که به سرعت در حال پیشرفت بود در مقابل نروژ، صدر نشین گروه و کانادا مساوی کرد و به عنوان تیم دوم راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.
استرالیا در یکی از دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی از برزیل پیش افتاد اما در نهایت با گل دقایق پایانی کریستیانه مغلوب این تیم شد و از دور رقابت ها کنار رفت. امیدهای چین نیز به عنوان میزبان بازی ها با شکست۱-۰ مقابل نروژ از بین رفت. آمریکا و آلمان نیز در مقابل انگلستان و کره شمالی کار دشواری در پیش نداشتند و به جمع ۴ تیم برتر رقابت ها راه یافتند. کره شمالی نیز همانند استرالیا، با سری بالا این رقابت ها را ترک کرد. آن ها در مقابل آلمان نمایش خوبی را ارائه دادند و تا اواسط نیمه دوم نیز به قهرمان دوره گذشته رقابت ها اجازه ندادند بیش از یک گل به ثمر برساند.
دیدار تمام اروپایی مرحله نیمه نهایی با برتری ۳-۰ آلمان مقابل نروژ خاتمه یافت. در دیگر دیدار این مرحله، برزیل با نتیجه ۴ بر ۰ مقابل آمریکا به برتری رسید که مارتا، ستاره برزیلی ها دو گل به ثمر رساند. اکنون برزیلی ها در شاخه بانوان نیز همانند تیم ملی مردان این کشور، به یک قدرت در سطح جهان بدل شده بودند.
دیدار نهایی بین بهترین تیم های این تورنمنت برگزار شد. پس از یک نیمه بدون گل، پرینتس در دقیقه ۵۲ اولین گل بازی را وارد دروازه برزیل کرد و در فاصله ۴ دقیقه به پایان بازی نیز سیمونه لاودر یک گل دیگر به ثمر رساند تا قهرمان بازی ها مشخص شود. آلمان در این ۶ دیدار، ۲۱ بار موفق به گلزنی شد و گلی نیز دریافت نکرد که یکی از دلایل اصلی آن، حضور دروازه بان فوق العاده ای به نام نادین آنگرر در درون دروازه ژرمن ها بود. مارتای برزیلی به عنوان بهترین بازیکن این رقابت ها معرفی شد، اما مطمئنا آلمان بهترین بازیکنان رقابت ها را در اختیار داشت و تیم بهتری بود.