یکی از محبوبترین ورزشهای جهان را میتوان به ورزش بدمینتون انتصاب داد که در حدود ۱۳۰ پیش شناخته شد و رفته رفته شکل گرفت. در این مطلب به صورت مختصر چگونگی پیدایش ورزش بدمینتون را بررسی خواهیم کرد.
در خصوص تاریخچه ورزش بدمینتون بدانید
این ورزش محبوب از کشور هندوستان شروع شد و آن ها با نام پونا در ابتدا آن را انجام میدادند. افسران ارتش انگلیس نیز در آن جا این ورزش را در میان خود انجام می دادند بعد از آن این ورزش را به کشورشان بردند و پیشنهاد ارائه این ورزش را دادند.
آن ها نیز بعد از تحقیقات فراوان و انجام تست هایی در این خصوص ان را پذیرفتند و یک دوک انگلیسی با برگزاری یک مهمانی مجلل مقدمات شروع این ورزش را پایه ریزی کرد و در سال ۱۸۷۳ آن ها اولین مسابقه را با نام پونا برگزار کردند و بدین ترتیب به عنوان ورزش مجلل و مفره در بین مردم رواج پیدا کرد.
کمی بعد تر به خاطر پشتکار و ترتیب دادن کارهای آن دوک، این ورزش به نام محله او به نام بدمنیتون به رسمیت شناختند. در سال ۱۸۷۷ ورزش دوستان شروع به نوشتن قوانین آن کردند و در مدت سالهای طولانی برای شکل زمین به نتیجه ثابتی نمیرسند تا این که در سال ۱۹۰۱ زمین رسمی بدمینتون به شکل مستطیل فعلی بالاخره شکل نهایی به خود گرفت.
بعد از آن در انگلیس چند باشگاه تاسیس شد که بدمنیتون را یاد میدادند و مردم نیز اسقبال خوبی را انجام دادند. تا سال ۱۸۹۳ این بازی تا اندازهای پیشرفت کرد که ۱۴ باشگاه برای ساختن یک اتحادیه به هم ملحق شدند.
بیشتر بخوانید: یادگیری قوانین و شرط بندی در ورزش بدمینتون
سپس وقتی کشورهای بیشتری فدراسیونهای خود را راهاندازی کردند این نام به «انجمن بدمینتون انگلستان تغییر پیدا کرد. چرا که چندین کشور دیگر نیز این انجمن را تشکیل دادند پس آن اتحادیه به نام انگلیس ثبت گردید.
کشورهای مختلف نیز وقتی استقبال علاقه مندان به این رشته ورزشی را دیدند تشکیلات بین المللی را ایجاد کردند تا یک قانون مصوبی برای برگزاری داشته باشند تا این که در سال ۱۹۳۴ تصمیم گرفته شد که فدراسیون جهانی بدمینتون تشکیل شود و در حال حاضر اداره مرکزی آن در (کنت) انگلستان است.
این ۹ کشور نیز نخستین بانیان و اعضای این اتحادیه بهشمار میروند: کانادا، دانمارک، انگلستان، فرانسه، ایرلند، هلند، نیوزیلند، اسکاتلند، ولز. امروزه در BWF بیش از ۱۵۰ کشور عضویت دارند و این ورزش به صورت همگانی در سر تا سر دنیا طرفداران بسیار گسترده ای را در پی خود میبیند.
نکاتی مهم در خصوص ورزش بدمینتون از گذشته تا به امروز:
لازم به ذکر است بعد از پیدایش این ورزش همواره بزرگان این رشته بر مسائلی که در ادامه قرار است به آنها بپردازیم تاکید زیادی داشتند.
آنها بر این باور بودند که بازیهای اختصاصی بدمینتون به تمرینهای بی هوازی و سیستم انرژی آلاکتیک بی وقفه نیازمند است و این تمرینات باعث بهبود تجمع کراتین فسفات می شود.
حتی در همان زمانهای گذشته که حتی این ورزش به طرز قابل توجهی مطرح نشده بود تحقیقاتی انجام شد که به عنوان مثال بازیکنان بدمینتون مالزیایی به طور قابل ملاحظه ایی از قدرت هوازی بسیار ، استقامت انفجاری و چابکی بیشتری در زمین بازی برخوردار هستند.
بیشتر بخوانید: قوانین بازی تنیس
این مسئله بارها و بارها از گذشته تا به امروز مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت. حتی در تحقیقاتی که طی سالهای نه چندان دور صورت گرفته است، اطلاعات مربوط به چند تن از بازیکنان حرفه ای و نیازهای متابولیسمی و مشخصات فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت.
۱۲ بازیکن بین المللی (۸ زن و ۴ مرد) بدمینتون در تست تردمیل افزایشی شرکت نمودند. در روز بعد یک مسابقه شبیه سازی شده ی ۱۵ دقیقه ایی برگزار شد و در طی این مسابقه تعداد ضربان قلب و میزان گاز تنفسی در هر دم و بازدم مورد اندازه گیری قرار گرفت.
بعلاوه، کنسانتره (فشرده) اسید لاکتیک خون نیز بعد از ۱۵ دقیقه وهم چنین پیش از اتمام بازی مشخص گردیده بود. از سوی دیگر، زمان آمادگی مجدد و استراحت فی مابین و همچنین امتیازات و ضربه ها در طول یک مسابقه به ثبت رسید. در مجموع ۶۳۰ حرکت مورد بررسی قرار گرفت.
هر حرکت بین ۴ تا ۵ ثانیه به طول انجامید. زمان استراحت بین ۶ تا ۱۱ ثانیه تخمین زده شد و میانگین ۳ تا ۵ ضربه در هر مسابقه رد و بدل شد. این ۳ تحقیق ، میزان سختی مسابقات بدمینتون و نیز اهمیت تولید اسید لاکتیک بی هوازی و انرژی حاصله از هوازی را در رقابتهای بدمینتون به نمایش گذاشت.
تاکید بر گرم کردن بدن پیش از شروع
گذشتگان در قدیم بسیار بر این باور بودند که گرم و سرد کردن بدن میتواند عامل موفقیت یا عدم موفقیت را به راحتی رقم بزند و همواره در همه رشتههای ورزشی به طریقه صحیح انجام این کار تاکید داشتند.
مثلا یکی از عمده ترین فواید گرم کردن این است که این عمل احتمال کشیده و پاره شدن عضلات و سایر مصدومیت ها را کاهش می دهد که هریک از این احتمالات می تواند هم بسیار دردناک باشد و هم مانعی برای ادامه آموزش ها در آینده ایجاد نماید.
از دیگر فواید گرم کردن این است که عضلات را نرم کرده و اجازه استفاده از وزنه های سنگین تر را به بدن می دهد.
بیشتر بخوانید: قوانین بازی تنیس روی میز
سرد کردن بدن نیز بسیار مهم است
سرد کردن بدن درست بلافاصله پس از وزنه زدن شروع می شود. هدف اصلی سرد کردن، حجیم شدن عضلات است. فعالیتهای سرد کردن بدن با تمرینات کششی در یک راستا قرار گرفته است.
پس از وزنه زدن، عضلات دچار گرفتگی می شوند که با درد همراه است و سرد کردن بدن می تواند مانعی برای بروز درد پس از تمرین باشد. این مسئله دامنه حرکتی شخص را افزایش داده و انعطاف پذیری بدن را بالا می برد که عوامل بیان شده می تواند از بروز مصدومیت ها در اتاق وزنه و یا در زمین بازی جلوگیری کند. چرا که انعطاف پذیری و دامنه حرکتی در تمامی رشته های ورزشی، امری مهم به شمار می آید و انجام حرکات کششی نیز از حیاتی ترین قسمت های برنامه های ورزشی است که هرگز نباید فراموش شود.