Search
Close this search box.

تاریخچه جام باشگاه‌های جهان و بررسی بازی‌های این تورنومنت در فصل ۲۰-۲۰۱۹

دور دوم بازی‌های جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹ امروز دو بازی برگزار می‌شود و قهرمانان آسیا و آفریقا با هم به رقابت می‌پردازند تا تکلیف نیمه‌نهایی این تورنومنت معلوم گردد. در این مطلب، به بهانه برگزاری این بازی‌ها به تاریخچه جام باشگاه‌های جهان و حواشی آن خواهیم پرداخت.

پیش بینی بازی های ورزشی در بتکارت

تاریخچه جام باشگاه‌های جهان ؛رئال مادرید با چهار قهرمانی، پرافتخارترین تیم این تورنومنت

جام باشگاه‌های جهان رقابتی است که همواره از جذابیت‌‌های خاص خود برخوردار است. بد نیست بدانید این رقابت‌ها از سال ۱۹۶۰ آغاز شد و بین قهرمان اروپا و آمریکای جنوبی در دو بازی رفت و برگشت انجام می‌شد. اولین بازی این رقابت‌های بین پنارول اروگوئه و رئال مادرید اسپانیا برگزار شد که این بازی در دیدار رفت بدون گل مساوی به پایان رسید اما در بازی برگشت در اسپانیا رئال ۵-۱ پیروز شد و در دوره نخست این رقابت‌ها به مقام قهرمانی رسید.
بعد از اولی دوره و رفته رفته جو این بازی‌ها به شدت متشنج شد و به دلیل عدم آشنایی مردم از این رقابت‌ها و تعصب‌های کورکورانه در اواخر دهه ۶۰ میلادی و اوایل دهه ۷۰ میلادی جو ورزشگاه‌ها در این مسابقات به شدت رو به خشونت رفت. در کشور اروگوئه و آرژانتین درگیری شدیدی بین هواداران و حتی بازیکنان در زمین رخ داد. در سال ۱۹۶۷ در بازی دو تیم سلتیک اسکاتلند و راسینگ آرژانتین بازیکنان دو تیم با هم درگیر شدند که این موضوع باعث شد خشونت و درگیری سکوهای ورزشگاه را نیز در بر بگیرد. در این بازی درگیری به قدری بین بازیکنان شدید بود که چهار بازیکن از سلتیک و دو بازیکن از راسینگ اخراج شدند. در بازی رفت تیم سلتیک یک بر صفر پیروز شد ولی در بازی برگشت دو بر یک شکست خورد.

تاریخچه جام باشگاه‌های جهان
دو تیم در مجموع رفت و برگشت مساوی شدند ولی با توجه به اینکه آن زمان قانونی به اسم گل زده در خانه حریف وجود نداشت و قرار بر این شد که بازی سوم در یک کشور بی طرف برگزار شد و تصمیم بر این شد که این بازی در پاراگوئه انجام پذیرد.
جالب است بدانید همچنان در سال‌های بعدی نیز این درگیری‌ها ادامه داشت و مشخص نبود تکلیف این بازی‌ها چه خواهد شد. دو سال بعد بازی میلان و استودیانتس آرژانتین نیز شاهد درگیری شدیدی بین بازیکنان و همچنین خشونت بین تماشاگران بود. این بازی در دیدار رفت سه بر صفر به سود تیم میلان به پایان رسید و در بازی برگشت تیم استودیانتس یک بر صفر پیروز شد اما این نتیجه برای قهرمانی نماینده آمریکای جنوبی کافی نبود و میلان توانست جشن قهرمانی را در خانه حریف برگزار کند که با زد و خوردهای زیادی همراه بود. معلوم نبود که این خشونت‌های شدید تا کجا ادامه خواهد داشت. بعد از این خشونت و درگیری‌ها در سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۵ تیم‌های یوونتوس و بایرن مونیخ به دلیل تشنج و درگیری‌هایی که در این بازی‌ها انجام شد حاضر نشدند مقابل ایندیپنته قرار بگیرند و بعد از آن در سال ۱۹۷۸ نیز دیدار دو تیم لیورپول و بوکاجونیورز لغو شد و این بازی‌ها شکل نامرتب و ناامنی را به خود گرفته بود. مسئول برگزاری مسابقات نیز هرچه تلاش می‌کرد کار به جایی برده نمی‌شد و مردم بیش از پیش به جان یکدیگر می‌افتادند.

پیشنهاد ویژه ژاپن برای برگزاری این تورنومنت

در سال ۱۹۸۰ کشور ژاپن وارد عمل شد و پیشنهاد ویژه‌ای را ارائه کرد. به در خواست ژاپن میزبانی به این کشور واگذار شد و قرار بر این شد که این رقابت‌ها با اسم جام تویوتا برگزار گردد. اولین فینال را در ژاپن تیم‌های ناسیونال اروگوئه و ناتینگهام فارست انگلیس انجام دادند و این بازی ها تا سال ۲۰۰۰ به صورت منظم در ژاپن انجام شد ولی تحت نامی که برده شد و از آن نمی‌توان به عنوان جام باشگاه‌های جهان نام برد. بعد از آن به دلیل پروژه‌ای که در دست بود و فیفا تصمیم گرفته بود که این مسابقات را تحت هر شرایطی برگزار کند در سال ۱۹۹۹ تصمیماتی گرفته و طرح‌های پیشنهاداتی مورد قبول واقع شد و به مرحله عمل در آمد.

17080ed6b35cbc0aebff2c897329cb11
برگزاری بازی‌ها تحت عنوان جام باشگاه‌های جهان از سال ۲۰۰۰- تاکنون

در سال ۲۰۰۰ بود که فیفا تصمیم گرفت که این مسابقات با نام “جام باشگاه‌های جهان” با حضور تیم‌های برتر تمام قاره‌ها برگزار کند. نسخه جدید رقابت‌ها در برزیل با حضور ۴ تیم رئال مادرید، النصر عربستان، الرجا مغرب و کورینتیانس برزیل برگزار شد که کورینتیانس قهرمانی را به خود اختصاص داد. دوره بعدی این تورنومنت برای سال ۲۰۰۳ برنامه ریزی شد اما فیفا در این سال بازی‌ها را به دلیل اختلافات ایجاد شده باز هم برگزار نکرد و به مدت پنج سال تا سال ۲۰۰۵ به تعلیق درآمد و باز هم این رقابت با مشکل مواجه شد. بعد از پنج سال تصمیم گرفته شد که تغییراتی اعمال شود. از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ جام باشگاه‌های جهان با جام تویوتا ادغام گردید و باز هم در ژاپن این مسابقات انجام شد. در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ امارات میزبان بازی‌ها شد و در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ قبل از اینکه میزبانی دوباره به ژاپن برگردد در کشور مراکش انجام شد. بعد از آن در سال ۲۰۱۵ باز هم میزبانی به ژاپن برگردانده شد و سال ۲۰۱۶ نیز در ژاپن ادامه پیدا کرد. دو سال آخر برگزاری این رقابت نیز در کشور امارات انجام شد که آخرین قهرمان این رقابت‌ها در سال ۲۰۱۸ همانند اولین دوره در سال ۱۹۶۰، رئال مادرید بود که توانست العین را با حساب ۴بر۱ شکست دهد و جشن قهرمانی را برپا کند.

آمار رئال مادرید پرافتخارترین تیم این تورنومنت

رئال مادرید رکوردهای مختلفی در این مسابقات دارد از جمله ۴بار قهرمانی که آنها را تبدیل به پرافتخارترین تیم در این تورنومنت کرده است و سه قهرمانی پیاپی در سال‌های ۲۰۱۶- ۲۰۱۷- ۲۰۱۸ که تاکنون هیچ تیمی به این رکورد دست پیدا نکرده است. رئالی‌ها در این سه سالی که ذکر شد، با سرمربیگری زین الدین زیدان توانسته بودند سه بار متوالی قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کنند و افتخاری بزرگ را بدست آوردند اما در سال ۲۰۱۹ پس از سه سال لیورپول این قهرمانی را از آن خود کرد و شانس این را خواهد داشت تا امسال قهرمانی جام باشگاه‌های جهان را از آن خود کنند.

afdd0b09f36cadc2233ed55dba011aeb 3
بد نیست بدانید دیدار دو تیم رئال مادرید و اتلتیک بیلبائو در تاریخ ۲۲ دسامبر اولین بازی این تیم بعد از ۱۰۹۸ روز خواهد بود که دیگر خبری از آرم قهرمانی جام باشگاه های جهان روی پیراهنشان نیست و آنها باید روز قبل از برگزاری بازی فینال این آرم را از روی پیراهن خود حذف کنند چرا که قرار است تیمی دیگر جام قهرمانی را بالای سر ببرد. دیدار فینال جام باشگاه‌های جهان، روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹ برابر با ۳۰ آذر ۹۸ در قطر برگزار خواهد شد و بعد از سه سال برای اولین بار است که رئال مادرید در این تورنمنت حضور ندارد. در ۱۸ دسامبر سال ۲۰۱۶، رئال مادرید با غلبه بر کاشیما آنتلرز قهرمان جام باشگاه‌های جهان شد و آرم قهرمانی این رقابت‌ها را از بارسلونا گرفت. به طور رسمی از ۴ ژانویه ۲۰۱۷ این آرم توسط شرکت آدیداس روی پیراهن های رئال مادرید چسبانده شد و تاکنون رئال مادرید ۱۷۲ بازی با این نشان برگزار کرده که حاصل آن ۱۰۸ پیروزی و ۳۹۲ گل زده و ۲۰۰ گل خورده بوده است. این طولانی ترین دوره‌ای بود که نشان قهرمانی جام باشگاه‌های جهان، روی پیراهن تیمی دوام می‌آورد.

سپاهان تنها نماینده ایران در جام باشگاه‌های جهان

از ایران تا کنون تیم سپاهان اصفهان در سال ۲۰۰۷ در این رقابت‌ها شرکت کرده است که پس از پیروزی ۳ – ۱ بر وایتاکره یونایتد نیوزیلند در دور پلی آف، در یک چهارم نهایی ۱ – ۳ مغلوب اوراوا ردز ژاپن شد و از دور مسابقات کنار رفت. اوراوا ردز نماینده ژاپن که قهرمان آسیا شده بود و سپاهان ایران نایب قهرمان آسیا که به صورت اتوماتیک پس از نماینده ژاپن راهی مسابقات شده بود. سپاهانی‌ها در اولین مسابقه خود نماینده اقیانوسیه را ۳ بر یک شکست دادند در دیدار دوم با همین نتیجه از اوراوا ردز باختند و به این ترتیب با عنوان پنجمی این تیم، پرونده ایران در رقابت‌های جام جهانی باشگاه‌ها بسته شد.

c08651010965f089750652dadf088c1b 1
در جدول زیر قهرمانان دوره‌های مختلف از سال ۲۰۰۰ تاکنون را مشاهده فرمایید:

تمامی ادوار برگزاری جام باشگاه های جهان

سال

میزبان قهرمان

نایب قهرمان

2000 برزیل کورینتیانس (برزیل) واسکوداگاما (برزیل)
2005 ژاپن سائوپائولو (برزیل) لیورپول (انگلیس)
2006 ژاپن اینترناسیونال (برزیل) بارسلونا (اسپانیا)
2007 ژاپن آث میلان (ایتالیا) بوکاجونیورز (آرژانتین)
2008 ژاپن منچستریونایتد (انگلیس) کیتو (اکوادور)
2009 امارات بارسلونا (اسپانیا) استودیانتس (آرژانتین)
2010 امارات اینترمیلان (ایتالیا) مازمبه (جمهوری دموکراتیک کنگو)
2011 ژاپن بارسلونا (اسپانیا) سانتوس (برزیل)
2012 ژاپن کورینتیانس (برزیل) چلسی (انگلیس)
2013 مراکش بایرن مونیخ (آلمان) راجا کازابلانکا (مراکش)
2014 مراکش رئال مادرید (اسپانیا) سن لورنزو (آرژانتین)
2015 ژاپن بارسلونا (اسپانیا) ریورپلاته (آرژانتین)
2016 ژاپن رئال مادرید (اسپانیا) کاشیما آنتلرز (ژاپن)
2017 امارات رئال مادرید (اسپانیا) گرمیو (برزیل)
2018 امارات رئال مادرید (اسپانیا) العین(امارات)

محل برگزاری جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹

3ec0f6e9a43d175bb5cc24bd303ac72f
محل برگزاری مسابقات امسال دوحه قطر است و فیفا این تصمیم را برای آمادگی هر چه بیشتر قطر در جهت برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ گرفته است. مسابقات جام باشگاه های جهان تقریباً در همان بازه زمانی انجام جام جهانی ۲۰۲۲، برگزار خواهد شد که می‌تواند آزمایش خوبی برای محک زدن قطر باشد. لازم به ذکر است که دو دوره آتی که در قطر برگزار می‌شود، آخرین دوره رقابت‌های جام باشگاه‌های جهان به شیوه کنونی خواهد بود. در این فرمت، قهرمانان قاره‌های مختلف به همراه یک تیم از کشور میزبان، به مصاف هم می‌روند. اما قرار است از سال ۲۰۲۱ جام باشگاه‌های جهان به شکلی جدید و با حضور ۲۴ تیم و البته هر ۴ سال یک بار برگزار شود.

لوگو جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹

چند وقت پیش فیفا از این لوگو رونمایی کرد. در طراحی این لوگو از تاریخچه فرهنگی کشور قطر الهام گرفته شده است.

تیم‌های حاضر در جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹

در رقابت‌های امسال جام باشگاه‌های جهان هفت تیم حضور خواهند داشت. لیورپول قهرمان لیگ قهرمانان اروپا، السد قطر نماینده کشور میزبان، اسپرانس تونس قهرمان جام باشگاه‌های آفریقا، هینگین اسپورت قهرمان اقیانوسیه، مونتری قهرمان کونکاکاف از مکزیک، تیم‌هایی هستند که تا به حال، حضورشان در این تورنمنت قطعی شده و تنها نمایندگان آسیا و آمریکای جنوبی باقی مانده اند که امروز تکلیف این دو تیم نیز مشخص خواهد شد. بر طبق برنامه در اولین بازی جام که حکم پلی آف را دارد، السد میزبان به مصاف هینخن اسپورت می‌رود. برنده این بازی در مرحله یک چهارم نهایی با مونتری مکزیک مسابقه می‌دهد. برنده هم در نیمه نهایی به مصاف لیورپول خواهد رفت. در آن سوی جدول، در نخستین بازی قهرمان جام باشگاه‌های آسیا اسپرنس اسپورتیو تونس بازی می‌کند تا برنده در نیمه نهایی به مصاف قهرمان کوپا لیبرتادورس برود. دو تیم برنده نیمه نهایی در فینال و دو تیم بازنده در رده بندی با هم مصاف می‌دهند.

f230e9c4cce3a51835491e0ff145fc0e
حواشی بوجود آمده در خصوص کارگران استادیوم‌های قطر و واکنش لیورپول قهرمان لیگ قهرمانان اروپا به این موضوع:

لیورپول به زودی برای حضور در جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹ راهی کشور قطر خواهد شد. از طرف مسئولان برگزاری این رقابت‌ها در قطر، حضور در یک هتل ۵ ستاره و بسیار لوکس به لیورپول پیشنهاد شد اما قرمزهای آنفیلد این پیشنهاد را رد کردند. هتل ۵ ستاره و مجلل مارسا مالاز کمپینسکی در جزیره مصنوعی مروارید دوحه، برای اقامت لیورپول در قطر انتخاب شده بود اما آنها به مسئولان برگزاری جام باشگاه‌های جهان در قطر اطلاع داده‌اند که حاضر نیستند به این هتل بروند. طبق تحقیقات گاردین در سال گذشته، در ساخت این جزیره مصنوعی و همچنین هتل مارسا مالاز کمپینسکی، به طور آشکار نقض حقوق کارگران صورت گرفته است. گاردین در ادامه نوشته است که علت خیلی از مرگ و میر کارگران مهاجر در قطر، دمای بسیار بالا در حین انجام کار بوده است. جایگاه‌هایی که مهاجران در آن کار می‌کنند معمولا دمایی ۴۵ درجه دارند. تعداد کارگرانی که هر سال در آماده سازی جام جهانی قطر می‌میرند تنها درصد کمی از کل کارگران مهاجری است که در قطر جان خود را از دست می‌دهند. تنها ۲٪ از کارگران مهاجر قطری در ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر کار می‌کنند اما ده‌ها هزار کارگر دیگر مشغول کار در ساخت و ساز مراکزی هستند که مرتبط با جام جهانی ۲۰۲۲ است. مراکزی نظیر هتل‌ها، ریل آهن و جاده‌ها. کارگران برای ساخت این مجموعه در شیفت های ۱۲ ساعته و دمای ۴۵ درجه سانتی گراد مجبور به کار بودند درحالیکه دستمزد روزانه آنها کمی بیش از ۸ پوند بود. لیورپول به همین دلیل، حاضر به اقامت در این هتل نیست. آنها هتل دیگری انتخاب کرده‌اند که مطمئن هستند در ساخت آن، حقوق کارگران رعایت شده است.

6387013ebf1bdfd925a47bc5150fcc62
آمار دولتی هند، نپال و بنگلادش نشان می‌دهد که تعداد کشته‌شدگان این کشور‌ها در قطر به دلیل نقض حقوق بشر به چه عدد بالایی رسیده است. بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ حداقل ۱۰۲۵ کارگر نپالی در قطر کشته شدند که دلیل اصلی مرگ آنها در ۶۷۶ مورد “طبیعی” اعلام شده است. در سال ۲۰۱۸، بنگلادش ۱۴۹ شهروند خود را در قطر از دست داد که ۱۰۷ مرگ طبیعی اعلام شد. بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸، ۱۶۷۸ کارگر مهاجر هندی در قطر فوت شدند که ۱۳۴۵ تای آنها طبق گفته قطری ها با مرگ طبیعی از دنیا رفتند.
این‌ها یعنی به شکل میانگین در قطر هر هفته ۴ کارگر مهاجر می‌میرد و از این آمار به عنوان یک فاجعه جهانی نام برده می‌شود. از آنجایی که قطری‌ها از قدرت بالایی بخاطر پول خود برخوردار هستند مشخص است که به چه دلیل این اتهامات نادیده گرفته می‌شود. در مصاحبه با خانواده‌های این قربانیان و حتی کارگرانی که هنوز به دلیل امرار معاش مجبور به کار هستند به طور واضح بیان شد که مقامات در قطر به دلیل اعتراض این خانواده‌ها، برخی از آنها را تهدید کرده‌اند که در این خصوص ساکت بمانند. همچنین حتی به عنوان غرامت نیز هیچ مبلغی به این خانواده‌های داغدار داده نشده است تا اوضاعشان بدون وجود سرپرست بدتر از قبل شود.

برنامه بازی‌های امروز ۲۳.۹.۹۸

در آغاز مرحله دوم جام باشگاه‌های جهان ۲۰۱۹ در دوحه قطر امروز قهرمانان آسیا و آفریقا وارد صحنه می‌شوند تا در تقابلی جذاب شانس خود را برای رویارویی با قهرمان لیبرتادورس در نیمه نهایی این تورنمنت امتحان کنند. الهلال قهرمان ACL۲۰۱۹ با کلکسیونی از ستاره‌های سرشناس و هدایت رضوان لوچسکیو رومانیایی سرانجام با رسیدن به جام قهرمانی آسیا به رویای دیرینه خود برای مصاف با قهرمانان قاره‌های مختلف رسید تا امروز در ورزشگاه جاسم بن حمد مقابل الترجی تونس رقابتی تمام عربی را تجربه کند. لوچسکیو در کنفرانس خبری قبل از این بازی مدعی شد هدف او و شاگردانش مصاف با فلامینگو برزیل در نیمه نهایی جام باشگاه‌های جهان است، جدالی که از جهات بسیار زیادی برای سعودی‌ها اهمیت دارد از جمله تجدید دیدار با سرمربی موفق پرتغالی که با فلامینگو تمامی جام‌های ممکن را درو کرده است. جورج ژسوس قبل از سفر به برزیل هدایت الهلال را برعهده داشت اما به خاطر اختلاف با سامی الجابر رئیس وقت باشگاه کنار گذاشته شد.

ew

  • الهلال- اسپرانس تونس ساعت ۱۷:۳۰ به وقت تهران، در استادیوم سهیم بن حامد قطر
  • مونتری-السد ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران، در استادیوم جاسم بن حمد قطر

به‌نظر شما چه نتیجه‌ای در بازی تیم‌های الهلال-اسپرانس تونس و مونتری-السد که امروز۲۳ آذر ۱۳۹۸ در دور دوم بازی‌های جام باشگاه‌های جهان برگزار می‌شود، رقم خواهد خورد؟!
پیش‌بینی بازی‌های امروز را از دست ندهید. بت کارت منتظر پیش‌بینی شما است.

پیش بینی بازی های ورزشی در بتکارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

دانلود بهترین بازی تخته نرد آنلاین برای اندروید و آیفون

بت بیلدر (Bet Builder) چیست؟ + آموزش نحوه استفاده

بیشترین رکورد سابسکرایب در ایران و جهان تا سال 2022

دانلود بهترین بازی تخته نرد آنلاین برای اندروید و آیفون

بت بیلدر (Bet Builder) چیست؟ + آموزش نحوه استفاده

بیشترین رکورد سابسکرایب در ایران و جهان تا سال 2022

معرفی بهترین کانال‌های پروکسی تلگرام + فهرست تمام کانال ها