روز گذشته جیانی اینفانتینو رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال از چین به عنوان میزبان نخستین جام جهانی باشگاهها با فرمت جدید نام برد.
پیش بینی بازی های ورزشی در بتکارت
فدراسیون بین المللی فوتبال، پنجشنبه چین را به عنوان میزبان جام جهانی باشگاهها در سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. در همین رابطه جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا گفت:
این یک تصمیم تاریخی برای فوتبال است چرا که شورای فیفا امروز با اجماع تصمیم گرفت که چین را به عنوان میزبان نخستین جام جهانی باشگاهها با نسخه جدید انتخاب کند. این نخستین جام جهانی باشگاهها به معنای واقعی است که در آن بهترین تیمهای جهان با هم رقابت خواهند کرد. در این رقابت ۲۴ تیم حضور پیدا میکنند.
جام جهانی باشگاههای ۲۰۲۱ چین با حضور ۸ تیم از اروپا، ۶ تیم از آمریکای جنوبی، ۳ تیم از هر کدام از قارههای آسیا، آفریقا و کونکاکاف و ۱ تیم از اقیانوسیه از ۱۷ ژوئن تا ۴ جولای برگزار خواهد شد. هنوز خبری در مورد تیمهای حاضر در این رقابت ها به صورت رسمی اعلام نشده است و در این رابطه اختلاف نظرهای زیادی بین فیفا و یوفا وجود دارد. فیفا معتقد است که باید ۱۲ تیم اروپایی در این رقابت ها شرکت کنند اما یوفا تنها مایل به حضور هشت تیم اروپایی در این رقابت ها است. یوفا قصد دارد چهار قهرمان لیگ قهرمانان اروپا و چهار قهرمان رقابتهای لیگ اروپا را به این رقابتها بفرستد. آمریکای جنوبی اما بعد از اروپا بیشترین نماینده را در این رقابت ها خواهد داشت و شش تیم را روانه این مسابقات خواهد کرد. همچنین از قاره های آفریقا، آسیا و آمریکای مرکزی هر کدام سه تیم به این مسابقات اعزام خواهند شد. قاره اقیانوسیه نیز با یک تیم باشگاهی در این رقابتها شرکت خواهد کرد.
شیوه جدید برگزاری جام جهانی باشگاهها در چین آزمایش میشود
گفتنی است این رقابت ها مانند جام کنفدراسیونها حدود ۱۵ الی ۲۰ روز زمان میبرد. تاریخ دقیق اولین جام جهانی باشگاه ها با فرمت ۲۴ تیم هنوز مشخص نشده است اما به احتمال فراوان این مسابقات در ژوئن ۲۰۲۱ در کشور چین برگزار خواهد شد. پیشینه این رقابت ها نیز به سال ۲۰۰۰ در برزیل با شرکت ۸ تیم برمی گردد. فیفا قصد داشت این مسابقات را جایگزین جام بین قارهای کند. مسابقهای که با حمایت مالی تویوتا از سال ۱۹۶۰ هر سال در ژاپن بین قهرمان جام لیبرتادورس آمریکای جنوبی و جام باشگاههای اروپا برگزار میشد. فیفا بر آن بود که دوره بعدی مسابقات را در سال ۲۰۰۱ با ۱۲ تیم در اسپانیا برگزار کند. اما هم این مسابقات و هم دوره بعدی که برای سال ۲۰۰۳ برنامهریزی شده بود، به دلایلی چند برگزار نشد و فیفا در نهایت تصمیم به ادغام این رقابتها با جام بینقارهای گرفت. دومین دوره بازیها در سال ۲۰۰۷ در ژاپن برگزار شد، مسابقات در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در امارات برگزار شده و در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ دوباره به ژاپن بازگشت. رئال مادرید با چهار و بارسلونا با سه بار حضور رکورد بیشترین حضور در مسابقات جام باشگاههای جهان را دارند. همچنین رئال مادرید تنها تیمی است که در سه دوره پیاپی حضور داشته و قهرمان شدهاست.